26 Ocak 2013 Cumartesi

KÖFTELİ ÇORBA

Kış günlerinde sıcacık bir çorbaya ne dersiniz?
 
 
MALZEMELER:
  • 300 Gr Kıyma
  • Yarım Su bardağı Galeta unu
  • 1 Tane Soğan
  • 1 Yumurta
  • Tuz-Karabiber-Kekik
Sos için:

  • 1 Yumurta
  • 2 Yemek kaşığı Un
  • 3 yemek Kaşığı Yoğurt
Üzeri için:

  • Bir miktar Sıvıyağ
  • Pulbiber
  • Dereotu
 YAPILIŞI:

Kıymaya; Doğranmış soğanı,Galeta ununu,Yumurtayı,Tuzu,Karabiberi ve kekiği ekleyip elinizle yoğurun.

Köfteden misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.Hepsini una bulayın.

Tencerede 1,5 litre su kaynatıp kaynayan suya köfteleri koyun.pişsin.

Ayrı bir kasede Yumurtayı,Unu ve yoğurdu karıştırın.

Tencereden bir kepçe suyu alıp kasenin içine döküp karıştırın.Sonra bu karışımı tencerenin içine karıştırarak ilave edin.Karışım tamamlanıncaya kadar karıştırmayı bırakmayın.8-10 dakika pişirmeye devam edin.Altını kapatın.

Dereotunu ilave edin.

Tavaya sıvıyağ koyup pulbiberi ilave edin. Tencereye ilave edin.

AFİYET OLSUN.
     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

22 Ocak 2013 Salı

AYVA REÇELİ

Dallarda çokça olması kış mevsiminin soğuk geçeceğinin habercisidir.


 
 
 
 
 
AYVA REÇELİ



MALZEMELER:
  • 1,5 Kg Ayva
  • 1 Kilo Tozşeker
  • 1 Su bardağı Su
  • 1 tane Limon
  • Küçük küp Tereyağı


YAPILIŞI:

Ayvaları rendeleyelim.Çekirdeklerini içine koyalım.Şekeri ilave edelim.Suyu ekleyelim.Tereyağını ilave edip limonu sıkalım.Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.20 dakika pişirelim.

Soğuduktan sonra kavanozlara koyabilirsiniz.

Eğer uzun süre dayanmasını istiyorsanız kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını sıkıca kapatıp,ters çevirin.Bir gün bekletin.  Sonra düz şekilde saklayabilirsiniz.

Not: Tereyağ  reçele parlaklık verir ve şekerlenmesini önler.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

16 Ocak 2013 Çarşamba

VİŞNELİ CHEESECAKE

Sabah'ın 6:00 da cheesecake yaptınız mı bilmiyorum ama biz oğlumla yaptık.Akşam erken yatınca haliyle ikimizde erken kalktık.Biraz çizgi film izledikten sonra Hakan'a'' Hadi oğlum cheesecake yapalım mı? ''diye sorunca o da hemen evet cevabını verince bizde mutfağın yolunu tuttuk.Ve cheesecake'mizi yaptık.Gerçekten çok lezzetli.Bu tatdan mahrum kalmayın derim.


MALZEMELER


Tabanı için:

  • 2 Paket Eti yulaflı burçak Bisküvi
  • 150 gr Yumuşak Margarin
Peynir Dolgusu için:
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 1 Paket Labne Peyniri (200 Gr)
  • 1 Paket Vanilya
Vişneli sos:
  • 2 Su Bardağı Vişne Suyu
  • 2 Çorba kaşığı Nişasta
  • 2 Su Bardağı Çekirdeği çıkarılmış Vişne taneleri (Yazın dolaba koyduğum )
  • 2 Çorba kaşığı Toz Şeker
YAPILIŞI:

Bisküvileri Rondoya atıp un haline getirin.Yumuşak margarinle yoğurup kelepçeli kalıba bastırın.

Yumurtayı,Şekeri,Yoğurdu ve Vanilyayı çırpıp labne peynirini ilave edin.2-3 dakika daha çırpın.Bisküvilerin üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Diğer tarafta donmuş vişneler çözülmüş şekilde hazır olsun.

Tencereye Vişne suyunu,Şekeri ve nişastayı hep birlikte karıştırarak pişirin.Koyulaşınca altını kapatın.Vişne tanelerini ilave edin.

Fırından çıkardığınız tart soğuyunca servis yapacağınız tabağa alın.kelepçeyi tekrar takın.Pişirdiğiniz karışımı tartın üzerine dökün,en az 9-10 saat buzdolabında dinlendirin.Kelepçeyi çıkarıp servisinizi  yapın.

AFİYET OLSUN.


 Kaynak: Oktay Usta