21 Mart 2014 Cuma

FIRIN POŞETİNDE TAVUKLU-PATATES

Kolay ve lezzetli bir akşam yemeğine ne dersiniz? Cevabınız evet ise buyrun MUTFAĞA...



MALZEMELER:

Fırın poşetinde tavuk baget sosu:


  • 12 adet tavuk baget
  • Kekik,nane,köri,kimyon
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un


Fırın poşetinde patates sosu:


  • 3 adet patates
  • Kekik,nane,köri,kimyon
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI:

Öncelikle tavuk bagetleri hazırlayalım.

Derisi çıkarılmış,yıkanmış bagetlere sırasıyla baharatları ekleyin.Tuzunu,Domates-biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin.Hepsini birlikte karıştırın.

Fırın poşetinin içine unu ilave edin ve her yere bulaşmasını sağlayın.

Daha sonra poşetin içine tavukları koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Fırına koymadan önce iğne yardımı ile üzerine 5-6 delik açın.

Tepsiye yerleştirin.

Şimdi patatesleri hazırlayalım.

Kabuklu  patatesleri iyice yıkayın.(fırçayla).

Kabuklu patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın.

Baharatlarını ilave edin.

Domates-biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin.Hepsini birlikte karıştırın.

Fırın poşetinin içine unu ilave edin ve her yere bulaşmasını sağlayın.

Daha sonra poşetin içine patatesleri koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Fırına koymadan önce iğne yardımı ile üzerine 5-6 delik açın.

Bir tepsiye tavuk baget poşetini ve poşetli  patatesi  tepsiye yerleştirin.

Sıcak fırına koyun ve en az 60 dakika pişirin.

Fırında pişerken tavukların suyu olursa poşetin ortasını açın ve suyun çekmesini bekleyin.

AFİYET OLSUN.






















20 Mart 2014 Perşembe

TUZLU MİNİKLER

Tuzlu minikleride deneyin.Kolay ve lezzetli.Fazla zaman almadan hazırlanabiliyor.Kolay gelsin...




MALZEMELER:


  • 1 paket oda sıcaklığında tereyağı
  • 5 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu


Üzeri için:


  • 1 yumurta sarısı
  • susam ve çörekotu



YAPILIŞI:

Öncelikle tereyağı,un,şeker,sıvıyağ,sirke ve kabartma tozunu elinizle yoğurun.Hamur haline geldikten sonra oklayayla incelterek istediğiniz kalıbı seçerek şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.

Üzerine yumurta sarısı sürün.Susam ve Çörekotunu serpiştirerek 170 derece de fırına verin.20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.


AFİYET OLSUN.


















BROKOLİ SALATASI


MALZEMELER:


  • 1 kilo brokoli
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirkesi
  • 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tane limon
  • tuz,pulbiber

YAPILIŞI:

Brokoliyi haşlayın ve piştikten sonra suyunu süzüp büyükçe bir tabağa alın.

Diğer tarafta bütün malzemeleri bir kaba koyup karıştırın ve brokolinin üzerine gezdirin.Her tarafına gelecek şekilde karıştırın. 1-2 saat bekletip servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN.











8 Mart 2014 Cumartesi

YULAF BİSKÜVİLİ MİNİ PASTALAR

Lezzetli ve kolay bir tatlı.Tadını abartmıyorum çok çookk güzel.Muhakkak denemelisiniz.



MALZEMELER:


  • 2-3 Paket yulaflı bisküvi
  • Yarım su bardağı süt

Krem şanti için:

  • 1 kutu krem şanti (2 adet)
  • 1 su bardağı süt

Çikolata Sosu için:

  • 1 paket Çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

YAPILIŞI:

Öncelikle çikolata sosu pişirip iyice soğumasını bekleyin.

Çikolata sosu sütle pişirin.

Krem şantiyi sütle çırpın.5-10 dakika bekletin.

Bisküvileri süte batırın.Süte batırılan bisküvilerin arasına krem şantiyi sürün.üç kattan oluşacak şekilde yerleştirin.

En üstüne soğumuş çikolata sosu dökün.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.