17 Mayıs 2014 Cumartesi

UN HELVASI

 
 MALZEMELER:

1 çay bardağı sıvıyağ
125 gram margarin
3 su bardağı un
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI:

Bir kaba suyu ve şekeri koyun.

Şeker eriyinceye kadar karıştırın. 

Margarini ve sıvıyağı tencereye koyun.

Margarin eridikten sonra unu ilave edin.

Rengi koyulaşıncaya kadar 20-25 dakika sürekli karıştırark pişirin.

Şekerli su karışımını ilave edin ve hızlıca karıştırın.Ateşini kısın.

Kaşıkla şekil yaparak dizin.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.
















 




 

MİDYE BÖREĞİ



MALZEMELER:

3 Adet yufka
350 gram beyaz peynir
Yarım demet dereotu veya maydanoz
1 kase süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
çörekotu,susam karışımı

YAPILIŞI:

Beyaz peyniri ve Dereotunu karıştırın.

Bir kapta süt ve sıvıyağı karıştırın.

Birinci  yufkanın her tarafını sütlü karışımdan sürün.Yufkayı dört eşit parçaya kesin.

Yufkanın kenarlarından tutup yukarıya sivri kısma kadar büzün.

Sonra yanlarını ortada birleştirin.Uç kısmına peynirli karışımdan koyun.

Peynirli karışımın olduğu yerden başlayarak sarın.

Yağlı tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu-Susam karışımı serpin.

180 derece fırında 30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.












 

6 Mayıs 2014 Salı

TAVUKLU BÖREK

Favori böreklerimden bir tanesini daha paylaşıyorum.Yapmanızı tavsiye ederim.Lezzetli bir börek...


MALZEMELER:

5 adet yufka
700-800 gram kuşbaşı tavuk eti
1 adet soğan
1 kase domates-biber konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet dereotu

Sos için:

birbuçuk su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Öncelikle tavuk harcını hazırlayalım.
Tavuk etlerini tavada suyunu  çekinceye kadar pişirelim.
 
Tavuk etleri piştikten sonra soğanı ve çok az sıvıyağ ilave ederek pişirin.
 
Domates-biberi ve biber salçasını ilave ederek karıştırın.
 
Karabiber,köri ve tuzunu ekleyin.
 
Soğuduktan sonra dereotunu ilave edin.
Bir kasede süt ve yağı karıştırın.
Düz bir zemine yufkalardan birini serin.Her tarafını sütlü karışımdan sürün.
 
Yufkaların karşılıklı kenarlarını katlayın.Katlanmış hali kare şeklinde olacak.
 
Katladığınız her parçaya sütlü karışımdan sürün.
 
Yufkaları dört eşit parçaya kesin.
 
Ortalarına tavuklu harçtan koyarak bohça şeklinde katlayın.
Kalan yufkalarıda bu şekilde katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
 
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu-Susam serpin.
 
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.