22 Nisan 2015 Çarşamba

TEPSİ KÖFTESİ



Kolay ve lezzetli bir akşam yemeği.Misafirlerime sık sık yaptığım bir tarif yayınlamakta geç kaldım ama olsun.Mutlaka denemelisiniz...




MALZEMELER:

  • 1 kilo kıyma
  • 1adet kuru soğan
  • 1,5-2 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber,nane,kekik
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
PÜRE İÇİN:

  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı süt,
  • tuz,karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri(üzeri için)
YAPILIŞI:

Köfte için, kıymayı,doğranmış soğanı,galeta ununu,yumurtayı ve baharatlarını ekleyin.Yoğurmaya başlayın.Yağlanmış kare şeklindeki borcama harcı düzleyin.

Salçayı ve suyu birbirine karıştırın.Köftenin üzerine dökün.180-190 derecede fırında pişirin.30 dakika pişirin.

Ayrı bir yerde suda haşlanmış patatesleri n suyunu süzüp, ezin.

Tencereye bir yemek kaşığı yağı koyun ve patatesleri boşaltın.Üzerine sütü ekleyin.İyice karıştırın.Tuzunu ve karabiberi ekleyin.

Patates püresini fırındaki pişmiş köftenin üzerine koyup düzleştirin.Kaşarpeyniri serpip tekrar fırına verin.15 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN.













EKMEKDEN PİZZA




Sevgili oğlumun okulunda bayat ekmek projesi dolayısıyla oğlumla mutfaktaydık.Bunu hakan kendi elleriyle yaptı.Çok güzel ve enfes bir tattı.Yapımıda kolay.Tavsiye ederim.




MALZEMELER:

  • 4 dilim tost ekmeği
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • Sosis,salam,sucuk karışımı
  • siyah zeytin
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 3 tane sivribiber

YAPILIŞI:

Tepsiye ekmek dilimlerini dizin.Kasede salçayı ve zeytinyağını karıştırıp ekmek dilimlerinin üzerine sürün.Dilimlenmiş kaşarları salçalı ekmeğin üzerlerine koyun.Sosis,salam ve sucuk karışımını -Mısırları,zeytinleri ikiye ayırıp,doğranmış sivribiberleri ve mısırı yerleştirin.

Rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip 180 derece fırında pişirin.

AFİYET OLSUN.

















Piştikten sonra afiyetle yedi.

ÇİLEK REÇELİ

ÇİLEK REÇELİ


Çilek reçeli...Denemeye değer...

Malzemeler:

  • 1 kg çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 küçük parça tereyağı


Yapılışı:


Çilekleri güzelce yıkayıp ayıklayın.Tencereye çilekleri alın ve üzerine şekeri ekleyip kapağını kapatın.Bir gece bekletin.


Sulanan çilekleri ocağa koyup harlı ateşte kaynatın ve üzerinde oluşan köpükleri alın.


15 dakika pişirin.Tereyağını ilave edin.5-10 dakika daha kaynatın.


Sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın ve ters çevirin.Soğuyana kadar bekletin.


Afiyet olsun.