26 Haziran 2016 Pazar

TAVUKLU MAKARNA

     Tavuk ve Makarnanın buluştuğu bir lezzet.İlk olarak denedim ve çok güzel oldu.Kısa zamanda hazırlanan denemeye değer bir tarif...


                      


Malzemeler:

500 gram bonfile tavuk eti
1 adet soğan
3 adet kırmızıbiber
3 adet yeşil biber
yarım paketten biraz fazla penne makarna
3 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi


Yapılışı:

Öncelikle jülyen doğranmış tavuk etini pişirin.Bir kenarda bekletin.

Tencereye 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun.Jülyen doğranmış biberleri ilave ederek pişirin.Soğanı ilave edin.Pişmiş tavuk etlerini ilave ederek karıştırın.

Kimyon,köri ve nane ilave edin.

Tencereye sütü katın. Penne makarnayı koyun ve karıştırın.

Makarnalar sütü çekene kadar iyice  pişirin.

Piştikten sonra rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın.

Sıcak olarak servis yapın.





















KARAMELLİ TRİLİÇE


 Ne zamandan beri Triliçe 'yi yapmak istemiştim ama bir türlü yapmamıştım.(tembellik herhalde).Alper Hakan'ımla birlikte kolları sıvayıp tatlımızı yapmaya başladık ve sonuçtan memnun kaldık.Sizin de denemenizi tavsiye ederiz.

Sadece Karamel sos istediğim gibi olmayınca hazır karamel sos kullandık.Bence hiç uğraşmaya gerek olmadığını düşünüyorum ve hazır karamel sosu kullanmanızı tavsiye ederim.

Yapılışı kolay bir tarif ...







Malzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Sosu için:

1 paket krema(200 ml)
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker

Krem Şanti sosu için:

1 kutu krem şanti(2 paket )
1 su bardağı süt

Karamel için:

1 kutu Karamel sos(320 gr)

Yapılışı:

Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını ayırın.

Yarım su bardağı şeker ile sarısı,yarım su bardağı şeker ile de beyazını çırpın.

Başka bir kaseye iki karışımı ekleyin.Süzgeç ile elenmiş un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırın.Hamuru yağlanmış kare borcamda 160 derece fırında 23-30 dakika pişirin.Piştikten sonra soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra kremayı çekmesi için kürdan ile delikler açın.Keki dilimleyerek kesin.

Süt,şeker ve kremayı karıştırarak kaynatıp soğutun.Kekin üzerine dökün.

Ayrı bir yerde krem şantiyi sütle hazırlayarak buzdolabına koyun.

Krem şanti biraz sertleştikten sonra sosu dökülmüş kekin üzerine bir spatula yardımıyla sürün.Krem şantiyi kekin her tarafına eşit bir şekilde dağıtılmasını sağlayın.

Hazır karamel sosunu krem şantinin üzerine sürün.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.



















Sosun hazırlanışı:





 Krem şantinin hazırlanışı:





                                       
                                      
                          

9 Haziran 2016 Perşembe

PORSİYONLUK KİVİLİ PASTA


Bu pastaların görünümü ve tadı güzel olunca hemen paylaşmak istedim.Kesinlikle denemelisiniz...



Malzemeler:

Kek için:

3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1/3 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Kreması  için:

1 paket süt kreması(200 ml)
1 paket krem şanti
yarım su bardağı süt

Kenarları ve üzeri için:

3-4 adet ince kesilmiş kivi
6-7 adet çilek
keki ıslatmak için az süt

Yapılışı:

Muffin kalıbını yağlayalım.

Yumurta ve şekeri 4-5 dakika mikserle çırpın.

Süt,vanilyayı ve yağı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın.

Kalan malzemeyi ilave edip karıştırın.

Hamuru muffin kalıplarına bir parmak kalacak şekilde paylaştırın.

180 derece fırında pişirin.

Keki fırından çıkarın ve soğutun.

soğuyan kekleri ortadan ikiye kesin.

Kestiğiniz kekin alt kısmını tekrar kalıba yerleştirin.

Kekleri süt veya meyve suyuyla çok az ıslatın.

Kivileri ince ince dilimleyip ortasından ikiye kesin.

Kivileri kalıbın kenarlarına yerleştirin.

Krema,şanti ve sütü sertleşinceye kadar çırpın.

Kekleri ortalarına kremayı paylaştırın.

Kekin diğer parçalarını rondodan geçirip,kremanın üzerine kek parçalarıyla kaplayın.

Pastayı tepsisiyle birlikte 1-2 saat bekletin.

Soğuyan parçalar kolaylıkla kalıptan çıkıyor.



                            


                         













                         


8 Haziran 2016 Çarşamba

PATLICANLI KÜRDAN KEBABI


Malzemeler:

4 adet uzun boylu patlıcan
400 gr kıyma
1 adet soğan
yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
3-4 adet sivribiber
3-4 tane domates
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1,5-2 su bardağı sıcak su
kürdan

Yapılışı:

Patlıcanları çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.

Köftesi için; Kıymanın üzerine soğanı,galeta ununu,yumurtayı,baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.Büyük yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartın.

2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına köfte koyun.Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.

Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.

185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.