25 Kasım 2016 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI


Çok nefis bir tatlı...Denemeye değer...


Malzemeler:


  • 1 paket margarin veya tereyağı (250 gram)
  • 1 paket irmik(500 gram)


Şerbeti için:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker


İçi için:


  • 1 kutu maraş usulü sade dondurma (500 ml)


Yapılışı:

Süt,su ve şekeri bir tencereye koyun.

Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Şeker eridikten sonra ocağı kapatın.

Büyük bir tencereye margarini veya tereyağını eritin.

Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.

yaklaşık 15-20 dakika kavurun.

Bu arada sürekli karıştırarak kavurun.

İrmiğin rengi koyulaşmaya başlayacaktır.

Renk istediğiniz gibi olduktan sonra çok dikkatlice şerbeti dökün.

5-6 dakika karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.

Ocağı kapatın.

 10-15 dakika helvanın demlenmesini bekleyin.

Helva ılıkken ıslatılmış bir kasenin tabanına ve kenarlarına helvayı döşeyin.

Ortasına dondurma koyun.

En üstüne tekrar helvadan düzleyin.

Kaseyi ters çevirin.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.



















17 Kasım 2016 Perşembe

KAYISI DOLGULU KURABİYE

Çok güzel bir kurabiye tarifini paylaşıyorum.Lezzetli ve nefis bir tat.Denemenizi tavsiye ederim.Hadi mutfağa...





Malzemeler:

Kayısı dolgusu için:

400 gram kuru kayısı
5 yemek kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı portakal suyu
yarım çay bardağı su

Hamuru için:

125 gram margarin
1 adet yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 portakal rendesi

Üzeri için:

Pudra şekeri
Toz fıstık

Yapılışı:

Kayısıları ufak ufak doğrayın ve tencereye koyun.Üzerine portakal suyu,şeker ve suyu ilave edip 10-15 dakika pişirin.Kayısılar çok ezilmesin.

Pişen kayısıları blenderdan geçerek ezin.

Kayısı dolgusundan biraz alıp elinizle toplar yapın.

Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyarak yoğurun.

Hamuru merdane yardımıyla inceltin ve yuvarlak kalıpla şekil verin.

Yuvarlak kesilen hamurların ortasına kayısı toplarını yerleştirin.

Daha sonra aşağı resimdeki gibi şekil verin.Hamurun uçlarını kenarlardan elinizle birleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Soğuyan kurabiyelerin yanlarına pudra şekeri serpip ortalarına fıstık koyun.

Afiyet Olsun.

























13 Kasım 2016 Pazar

ÜÇ RENKLİ BÖREK


 Çok lezzetli ve yapımıda kolay börek tarifini denemenizi tavsiye ediyorum.Mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:

4 adet yufka
yarım kilo ıspanak
2 adet havuç
200 gram kıyma
2 adet soğan

Sosu için:

3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt


Yapılışı:

1.Katın harcı için:
Öncelikle soğanı ve küçük doğranmış ıspanakları kavurun ve tuz,pulbiber ve karabiberi ilave edin.

2.Katın harcı için:
Rendelenmiş havucu tavada soteleyin.

3.katın harcı için:


Doğranmış soğanları kıyma ile kavurun.Salça,tuz,pulbiber ve karabiberi ilave edin.

Yufkalardan bir tanesini serin ve sosu yufkaların üzerine sürün.


ikinci yufkayı serin ve sosu sürüp ıspanaklı harcı eşit şekilde yayın.




üçüncü  yufkaya sosu sürüp rendelenmiş havucu yayın.


Dördüncü  yufkaya sosu sürün ve kıymalı harcı yayın.

İki kenarından kıvırıp rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın.

Üzerine yumurta sarısı sürün.

180 derece fırında pişirin.

Piştikten sonra bir parmak kalınlığında keserek dilimleyin.


















12 Kasım 2016 Cumartesi

ERENDİZİN MUTFAĞI-6



Oğlum Alper Hakan'ın 2-E Sınıfından bazı Arkadaşlarıyla ve Annelerle birlikte Beş Çayında buluştuk.Biz de veliler olarak birarada güzel vakitler geçirdik.



Masa takımım ve peçete halkaları için" hobilerin perisi"ne çok teşekkür ediyorum.Merak edenler için Instagram hesabı"@hobilerin perisi"ne bakabilirsiniz.


























 Menümüz:

Yaprak Dolması
Amerikan Salatası
Tepside içli Köfte
Tavuklu Börek
Üç Renkli Börek
Haşhaşlı Çörek
Çörekotlu Kurabiye
Kayısı Dolgulu Kurabiye 
Vişneli Cheesecake
Baklava
Lokum





 Çocuklarımızın Masasından keyifli zamanlar: