21 Haziran 2013 Cuma

BEGÜM ZÜLAL'İN DOĞUM GÜNÜ

 
06 Haziran Kızımın Doğumgünüydü.
 

 
 
 



 


Kızım pastasının yapımını hep Keziban Tuba'nın yapmasını istiyordu.Gerçekten de öyle oldu.Pastane ben Kelebek pasta yapmadım diye siparişi almak istemeyince hemen Arkadaşıma gittim.Beraber Kelebek Pasta yapalım diye.Önce bir acaba dedik ama...


Menümüz:


- Makarna Salatası

-Yaprak Dolması
 


-Pop Kek

-Browni
 -Gül böreği
 -Karnıyarık Böreği
-Simit
-Sosisli Börek


Bir gün kala Doğum Günü'nü kutlamaya karar verince hummalı bir çalışma başlattık.Arkadaşım Kezban Tuba'yla elimizden ne geldiyse yapmaya çalıştık.Kezban Tuba Kurabiye süslemeleri ve Pastanın süslemelerini yaptı.Kendisine çok çok teşekkür ediyorum.
 



Nice Nice yıllara Canım Kızım Sağlık,Mutluluk hayatından hiç eksik olmasın.O gülen yüzün hep gülsün...

13 Haziran 2013 Perşembe

KARADUTLU MİNİ CHEESECAKE

Lezzet Dergisinden tarifini alarak yaptığım bu cheesecake'de çok güzel oldu.Karadut mevsimi çok kısa sürdüğü için bitmeden deneyin derim.Bugünlerde gerçekten cheesecake'li tarifler çok çekiyor.Tatları hafif olduğu için korkmadan deneyebilirsiniz.










MALZEMELER:

TABANI İÇİN:

  • 1 Paket Yulaflı bisküvi
  • 90 gr tereyağı

DOLGUSU İÇİN:

  • 200 gr labne peyniri
  • 100 gr krem peynir
  • 100 ml krema
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı karadut
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı un

YAPILIŞI:

Karadut ile 1 yemek kaşığı toz şekeri sos tenceresine alıp orta ateşte tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin.Püre haline getirip bir taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.

Bisküvileri mutfak robotunda çekerek un haline getirin.Eritilmiş tereyağını ekleyip iyice karıştırın.Karışımı muffin kaplarına paylaştırıp iyice bastırarak yayın.Buzdolabında soğumaya bırakın.

Labne peyniri,krem peynir,vanilya ve şekeri mikserle çırpın.Yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edin.Karadut püresini ve unu ekleyip çatalla fazla çırpmadan karıştırın.Karışımı bisküvi tabanlarının üzerine paylaştırıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırının kapağını açarak oda ısısına gelinceye kadar bekletin.Buzdolabına alarak 1 gece beklettikten sonra çırpılmış krema ve karadut ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

(Yaklaşık 7 tane çıkıyor.)

AFİYET OLSUN.






















10 Haziran 2013 Pazartesi

ÇİLEKLİ CHEESECAKE

Çilekler tezgahlardan kalkmadan bu cheesecake'yi yapmanızı öneririm.Tarifini ''SOFRA '' dergisinden  alarak biraz değiştirdim.







MALZEMELER:

Tabanı için:
  • 2 Paket Eti kakaolu bisküvi
  • 250 gram tereyağı
Peynirli dolgu için:

  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu labne peyniri (300 gram)

Çilekli sos için:
  • 500 gram çilek
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı su

YAPILIŞI:

Bisküviyi robottan geçirip toz haline getirin.yumuşamış tereyağını ekleyip iyice yoğurun.Tabağın altına yağlı kağıt serin ve kapanıp açılan kelepçeyi tabağın üzerine koyup kelepçeyi kapatın.Bisküvili karışımı kelepçenin içine bastırarak yayın.Buzdolabına yerleştirip,1 saat dinlendirin.

Ayrı bir yerde süt,un,toz şeker,1 çorba kaşığı tereyağını ve yumurta sarılarını ilave ederek sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alıp,çırparak soğutun.Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.Sütlü karışımı buzdolabından aldığınız tabanın üzerine yayın.Tekrar buzdolabına yerleştirin.

Sos için çilekleri blendırdan geçirin.Nişasta,toz şeker ve su ekleyip kaynatın.Karışım yoğunlaştıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın.Daha sonra yapmış oluğunuz peynirli dolgunun üzerine boşaltın.Biraz ılındıktan sonra tekrar buzdolabına koyun.Bir gece bekletin.



AFİYET OLSUN.



Hakanı bisküviden aşırırken yakaladım.