1 Ekim 2013 Salı

KARNIYARIK BÖREĞİ

 
KARNIYARIK BÖREĞİ
 
 
Malzemeler:
 
  • 4 tane yufka
İç harç: 
  •          400 gram kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane domates
  •        Kekik,Nane,Pulbiber 
 
 
Sütlü karışım:
  • 1 kase süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Böreğin üzeri için: 
 
  •  2 tane sivribiber 
  •  2 tane domates
  •         1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:
 
Tavaya kıymayı ilave edip pişirin.Yemeklik doğranmış soğanı koyup kıyma pişinceye kadar kavurun.Domatesleri ilave edin.İstediğiniz baharatları ekleyin.Ocağın altını kapatın.Bir kenarda iç harcı soğumaya bırakın.
 
Böreğin iç harcı için bir kaseye süt,sıvıyağ ve yumurta akını ilave edin.
 
Birinci yufkayı tezgaha serin.Sütlü karışımı her tarafına sürün.İkinci yufkayı serin.Aynı şekilde sütlü karışımı sürün.Yufkayı önce dörde sonra her parçayı ikiye bölün.sekiz üçgen elde edilsin.üçgenlerin uç kısmına iç harçtan koyarak katlayın.
        Diğer yufkalar için de aynı işlemi uygulayın. 
Böreklerin yumurta sarılarını sürün.
Böreklerin üst kısmından bıçakla kesik atın.Biber ve domatesleri koyun.180 derece fırında kızarana dek pişirin.
 
 
 
 























Hiç yorum yok: