21 Mart 2014 Cuma

FIRIN POŞETİNDE TAVUKLU-PATATES

Kolay ve lezzetli bir akşam yemeğine ne dersiniz? Cevabınız evet ise buyrun MUTFAĞA...



MALZEMELER:

Fırın poşetinde tavuk baget sosu:


  • 12 adet tavuk baget
  • Kekik,nane,köri,kimyon
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un


Fırın poşetinde patates sosu:


  • 3 adet patates
  • Kekik,nane,köri,kimyon
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un

YAPILIŞI:

Öncelikle tavuk bagetleri hazırlayalım.

Derisi çıkarılmış,yıkanmış bagetlere sırasıyla baharatları ekleyin.Tuzunu,Domates-biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin.Hepsini birlikte karıştırın.

Fırın poşetinin içine unu ilave edin ve her yere bulaşmasını sağlayın.

Daha sonra poşetin içine tavukları koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Fırına koymadan önce iğne yardımı ile üzerine 5-6 delik açın.

Tepsiye yerleştirin.

Şimdi patatesleri hazırlayalım.

Kabuklu  patatesleri iyice yıkayın.(fırçayla).

Kabuklu patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın.

Baharatlarını ilave edin.

Domates-biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin.Hepsini birlikte karıştırın.

Fırın poşetinin içine unu ilave edin ve her yere bulaşmasını sağlayın.

Daha sonra poşetin içine patatesleri koyun ve ağzını sıkıca kapatın.

Fırına koymadan önce iğne yardımı ile üzerine 5-6 delik açın.

Bir tepsiye tavuk baget poşetini ve poşetli  patatesi  tepsiye yerleştirin.

Sıcak fırına koyun ve en az 60 dakika pişirin.

Fırında pişerken tavukların suyu olursa poşetin ortasını açın ve suyun çekmesini bekleyin.

AFİYET OLSUN.






















Hiç yorum yok: