22 Nisan 2015 Çarşamba

TEPSİ KÖFTESİ



Kolay ve lezzetli bir akşam yemeği.Misafirlerime sık sık yaptığım bir tarif yayınlamakta geç kaldım ama olsun.Mutlaka denemelisiniz...




MALZEMELER:

  • 1 kilo kıyma
  • 1adet kuru soğan
  • 1,5-2 su bardağı galeta unu
  • 1 yumurta
  • tuz,karabiber,nane,kekik
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
PÜRE İÇİN:

  • 4 adet patates
  • 1 su bardağı süt,
  • tuz,karabiber
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri(üzeri için)
YAPILIŞI:

Köfte için, kıymayı,doğranmış soğanı,galeta ununu,yumurtayı ve baharatlarını ekleyin.Yoğurmaya başlayın.Yağlanmış kare şeklindeki borcama harcı düzleyin.

Salçayı ve suyu birbirine karıştırın.Köftenin üzerine dökün.180-190 derecede fırında pişirin.30 dakika pişirin.

Ayrı bir yerde suda haşlanmış patatesleri n suyunu süzüp, ezin.

Tencereye bir yemek kaşığı yağı koyun ve patatesleri boşaltın.Üzerine sütü ekleyin.İyice karıştırın.Tuzunu ve karabiberi ekleyin.

Patates püresini fırındaki pişmiş köftenin üzerine koyup düzleştirin.Kaşarpeyniri serpip tekrar fırına verin.15 dakika daha pişirin.

AFİYET OLSUN.













Hiç yorum yok: