30 Ekim 2016 Pazar

KADAYIFLI PAŞA SARMASI


Malzemeler:


  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • iri dövülmüş ceviz


Kreması için:


  • 1 litre süt
  • 3 çay bardağı tozşeker
  • 3 çay bardağı un
  • 125 gram tereyağ
  • 2 paket vanilya


YAPILIŞI:

1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını kadayıfların üzerine ekleyin.

Kavrulan kadayıflara yarım çay bardağı tozşekerini ekleyip biraz daha kavurun.

Kavrulan kadayıfları dikdörtgen fırın tepsisine dökün.Tepsiye düzleyin.

Kadayıf soğurken kremayı hazırlayın.

Tencereye süt,şeker ve unu alıp karıştırın.Tereyağınıda ilave ederek iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Vanilyaları ilave edin ve karıştırın.

Kremayı çırpıcıyla tamamen pürüzsüz olmasını sağlayıp ocaktan alın.

Tepsiye döktüğünüz kadayıfın üzerine kremayı boşaltın.

Kremayı döktükten sonra düzleyin.

Tatlıyı soğuduktan sonra buzdolabına koyun.

12 parça olacak şekilde dilimleyip,dilimlerin arasına cevizleri koyup rulolar hazırlayın.

Hazırladığınız ruloları servis tabağına alıp istediğiniz şekilde süsleyerek seris yapabilirsiniz.


















Hiç yorum yok: