22 Ocak 2013 Salı

AYVA REÇELİ

Dallarda çokça olması kış mevsiminin soğuk geçeceğinin habercisidir.


 
 
 
 
 
AYVA REÇELİ



MALZEMELER:
  • 1,5 Kg Ayva
  • 1 Kilo Tozşeker
  • 1 Su bardağı Su
  • 1 tane Limon
  • Küçük küp Tereyağı


YAPILIŞI:

Ayvaları rendeleyelim.Çekirdeklerini içine koyalım.Şekeri ilave edelim.Suyu ekleyelim.Tereyağını ilave edip limonu sıkalım.Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.20 dakika pişirelim.

Soğuduktan sonra kavanozlara koyabilirsiniz.

Eğer uzun süre dayanmasını istiyorsanız kavanozlara sıcak sıcak koyup kapağını sıkıca kapatıp,ters çevirin.Bir gün bekletin.  Sonra düz şekilde saklayabilirsiniz.

Not: Tereyağ  reçele parlaklık verir ve şekerlenmesini önler.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: