14 Ocak 2013 Pazartesi

SANDAL SEFASI

 
Akşam yemeği için lezzetli bir et yemeği..... 
 
 
MALZEMELER:
  • 3 Büyük boy Patates
  • 400-500 Gr kuşbaşı Et
  • 2 Büyük Soğan
  • 1 Çay bardağı Domates sosu(kendi yaptığım)
  • 1 Yemek kaşığı Salça
  • Tuz,Kekik
Beşamel Sos için:
  • Biraz Sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 Su Bardağı Süt
  • Kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
 
Patatesler soyulup suda haşlanır.Sudan alınıp bir kaşık yardımıyla oyulur.(İkiye bölünüp) Borcama dizelim.
 
Kuşbaşı etleri kısık ateşte suyu çekene kadar pişirelim.Suyunu çektikten sonra biraz sıvıyağ ekleyelim.Doğranmış soğanları ekleyelim.Biraz pişsin.Sonra Domates sosu ve salça ekleyelim biraz pişsin.piştikten sonra tuzunu ve kekiği ilave edip karıştıralım.
 
Oyulmuş patates içlerine etleri dolduralım.Beşamel sosu üstüne koyup kaşar peyniri rendesini serpelim.Tepsiye biraz salçalı su yapıp 170 derece fırında pişirelim.
 
Beşamel sos yapımı:
 
Sos tenceresine biraz sıvıyağ koyalım.unu ilave edip kokusu çıkana kadar karıştıralım.Sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok: