2 Mart 2013 Cumartesi

SİMİT

Sevgili Betül'den aldığım bir simit tarifi.Çok lezzetli ve güzel olan bu tarifi yapmanızı ve özellikle sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim.



MALZEMELER:

  • 1 Paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İç malzeme:

  • kaşar peyniri
  • Domates
  • yeşil ve kırmızıbiber

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı su
  • susam

YAPILIŞI:

Öncelikle yaşmayayı ve suyu karıştırıp diğer bütün malzemeleri sırasıyla koyun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru mayalanması için 1-2 saat bekletin.

Hamur beklerken iç malzemeyi hazırlayabiliriz.

Domatesleri,Biberleri ve Kaşar peynirini uzun şeritler halinde doğrayabilirsiniz.(isterseniz küçük küçükte doğranabilir.)

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp,hamurun altına çok az elinizle sıvıyağ sürerseniz  yapışmaz.

Aldığınız hamur parçalarını açıp içine dilimlenmiş kaşar peynirini,domatesi ve biberleri koyup kapatın.

Bir tabağa pekmezi ve suyu koyup karıştırın.hamuru bunun içine koyup önlü-arkalı çevirip sonra susama batırın.

AFİYET OLSUN.





 





 
 


 




 




 
 


 

Hiç yorum yok: