25 Şubat 2013 Pazartesi

BEŞAMEL KREPLİ ET SOTE

Misafir Sofralarınız için lezzetli bir yemek......


 
 
MALZEMELER:

  • 700 gr kuşbaşı et
  • 1 tane soğan
  • 300 gr mantar
  • 1 su bardağı domates-biber sosu
Krep için:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 bardaktan biraz fazla un
  • Yarım demet dereotu
  • tuz
Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • sıvıyağ
 YAPILIŞI:

Mantarları yıkayıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Tencereye etleri koyup suyunu çekinceye kadar  kısık ateşte pişirin. Biraz sıvıyağ ilave edin.Doğranmış soğanı katın.Biraz pişirin.Mantarı ve Domatesi ilave edin.biraz birlikte pişsin.

Etler pişerken krebi yapabilirsiniz.

Krep için: yumurtayı ve sütü ilave edip karıştırın.Unu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın.

Krep tavasına sıvıyağ koyup krepleri önlü-arkalı pişirin.
 6 tane krep çıkıyor.

Pişen etleri kreplerin arasına sarın.yağlanmış tepsiye yerleştirin.

Beşamel sos için:

Tencereye biraz sıvıyağ koyun.Unu ilave edip karıştırın.Sütü katın.karıştırmaya devam edin.Kıvamı biraz akıcı olsun.

Tepside bulunan kreplerin üzerine her tarafına gelecek şekilde dökün.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırına verin.Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.

 
 
 
 
 
 
 
Krebin yapılışı:
 

 
 


 









 

Hiç yorum yok: