11 Şubat 2013 Pazartesi

TAVUKLU BEZELYELİ PİLAV

Akşam yemekleriniz için doyurucu ve lezzetli bir yemek....
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
  • 2 Adet Tavuk butu
  • 2 Su bardağı bezelye
  • 2 Tane havuç
  • 2 Kase pirinç
  • 4 Kase Tavuk suyu
  • Tereyağ
  • Karabiber,Tuz

YAPILIŞI:

Tavuk butlarını suda haşlayın.Bir kenarda soğumasını bekleyin ve butları ufak parçalara ayırarak didin.Tavuk parçalarını tereyağında tuz ve karabiberini ekleyerek soteleyin.

(Tavukları haşladığınız suyu atmayın.Eksik kalırsa üzerine su ekleyebilrsiniz.)

Havuçları küp şeklinde doğrayarak bezelye ile birlikte tereyağında çok az soteleyin.

Kenarı dar olan bir tencereye en alta tavukları yerleştirin.Üzerine bezelye ve havuç karışımını koyup düzleyin.Onun üzerinede pirinçleri yerleştirip düzleyin.Tuzunu ilave edin ve 4 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte su bitinceye kadar pişirin.

Piştikten sonra tabağa ters çevirerek servis yapın.

AFİYET OLSUN.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel ellerinize sağlık