3 Şubat 2013 Pazar

ETİ PUF PASTA

Bu minik pastalar lezzetiyle ve görüntüsüyle hafif bir pasta.Yapımı biraz oyalayıcı.Sadece vakit ayırmak gerekiyor.Denemenizi tavsiye ederim.
 
 
 
 
MALZEMELER:
 
KEK İÇİN:
  • 4 Yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
 
Kreması için:
 
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti + yarım su bardağı süt
  
  YAPILIŞI:
 
Kek için; öncelikle yumurtayı ve şekeri çırpıp diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.Yağlanmış tepsiye döküp fırında 170 derecede pişirin.
 
Krema için sütü,unu,şekeri ve nişastayı tencereye koyarak pişirin.Soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edip karıştırın.
 (Krem şantiyi ayrı bir yerde sütle karıştırarak hazırlayıp soğuttuktan sonra).
 
Kekleri bir bardak yardımıyla yuvarlak kesin.Yuvarlak kek parçalarının üzerini nescafe,süt ve şekerli karışıma batırıp çıkarın.
 
 Kalan kek parçalarını rondoda un haline getirin.
 
Kek dilimlerinin üzerine kremayı bir kaşık yardımıyla koyun.Dolapta soğutun.Soğuyan kremalı kek dilimlerini un haline gelen kek parçalarına bulayın.
 
 
  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

görünüş güzel tadı nasıl acaba denemek lazım resimli anlatmanız güzel tşkler.

Adsız dedi ki...

resimlerle adım adım anlatmanız harika.yapılışı kolay denedim harika oldu herkeze tavsiye ederim.