25 Kasım 2016 Cuma

DONDURMALI İRMİK HELVASI


Çok nefis bir tatlı...Denemeye değer...


Malzemeler:


  • 1 paket margarin veya tereyağı (250 gram)
  • 1 paket irmik(500 gram)


Şerbeti için:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker


İçi için:


  • 1 kutu maraş usulü sade dondurma (500 ml)


Yapılışı:

Süt,su ve şekeri bir tencereye koyun.

Şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın.

Şeker eridikten sonra ocağı kapatın.

Büyük bir tencereye margarini veya tereyağını eritin.

Margarin eridikten sonra irmiği ilave edin.

yaklaşık 15-20 dakika kavurun.

Bu arada sürekli karıştırarak kavurun.

İrmiğin rengi koyulaşmaya başlayacaktır.

Renk istediğiniz gibi olduktan sonra çok dikkatlice şerbeti dökün.

5-6 dakika karıştırarak koyulaşmasını bekleyin.

Ocağı kapatın.

 10-15 dakika helvanın demlenmesini bekleyin.

Helva ılıkken ıslatılmış bir kasenin tabanına ve kenarlarına helvayı döşeyin.

Ortasına dondurma koyun.

En üstüne tekrar helvadan düzleyin.

Kaseyi ters çevirin.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun.



















Hiç yorum yok: