17 Kasım 2016 Perşembe

KAYISI DOLGULU KURABİYE

Çok güzel bir kurabiye tarifini paylaşıyorum.Lezzetli ve nefis bir tat.Denemenizi tavsiye ederim.Hadi mutfağa...





Malzemeler:

Kayısı dolgusu için:

400 gram kuru kayısı
5 yemek kaşığı tozşeker
yarım çay bardağı portakal suyu
yarım çay bardağı su

Hamuru için:

125 gram margarin
1 adet yumurta
3/4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 su bardağı un
1 portakal rendesi

Üzeri için:

Pudra şekeri
Toz fıstık

Yapılışı:

Kayısıları ufak ufak doğrayın ve tencereye koyun.Üzerine portakal suyu,şeker ve suyu ilave edip 10-15 dakika pişirin.Kayısılar çok ezilmesin.

Pişen kayısıları blenderdan geçerek ezin.

Kayısı dolgusundan biraz alıp elinizle toplar yapın.

Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyarak yoğurun.

Hamuru merdane yardımıyla inceltin ve yuvarlak kalıpla şekil verin.

Yuvarlak kesilen hamurların ortasına kayısı toplarını yerleştirin.

Daha sonra aşağı resimdeki gibi şekil verin.Hamurun uçlarını kenarlardan elinizle birleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Soğuyan kurabiyelerin yanlarına pudra şekeri serpip ortalarına fıstık koyun.

Afiyet Olsun.

























Hiç yorum yok: