16 Kasım 2017 Perşembe

AYVALI KURABİYE


Bir kurabiye tarifi daha...



Malzemeler:

1 Paket tereyağı
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt
1 su bardağı nişasta
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Arası için:

2 adet rendelenmiş ayva
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

Üzeri için:

bol pudra şekeri


YAPILIŞI:
İçini hazırlamak için rendelenmiş ayvayı ve şekeri tavaya alın,suyunu çekene kadar pişirin,ocaktan alın.

İçine cevizi ekleyip karıştırın,soğusun.

Öncelikle hamuru için gereken tüm malzemeyi karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini örterek bir saat dinlendirin.


Hamuru hafif unlanmış tezgahta açın.Yuvarlak kalıpla daireler kesin ve ayvalı harçtan koyun.

 Bir santim aralıklı çizikler yaparak kesin,harcı koyduğunuz yerden başlayarak rulo şeklinde sarın ve ay şekli verin.

Tüm hamurları şekillendirdikten sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.



180 dereceli önceden ısınmış fırında 25-30 dakika pişirin ve üzerine soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpip soğuyunca servis yapın.


Afiyet olsun.


















Hiç yorum yok: