25 Temmuz 2019 Perşembe

Peynirli unlu çıtır börek





Malzemeler:

2 adet yufka
200 gram peynir
maydanoz
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
yarım çay bardağı su
yarım çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı:

Bir kasede suyu ve zeytinyağını karıştırın.

Her yufkayı ikiye bölün.

Yarım yufkayı tezgaha yayın.

Üzerine yağlı karışımdan sürün.

Yarım yemek kaşığı un ve nişastayı yufkanın üzerine serpiştirin.

Peynir ve maydanozu karıştırıp yarım yufkanın geniş kısmına koyup,rulo şeklinde sarın.

Sardığınız yufkayı U şeklinde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın.

Böreklerin üzerine tereyağı sürüp  susam serpin.

180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Dilimleyerek servis yapın.


Afiyet olsun.





Hiç yorum yok: