19 Temmuz 2013 Cuma

CEVİZLİ TEL KADAYIF

Ramazan deyince aklıma ilk gelen tatlı Kadayıf tatlısıdır.Ramazan ayında Kadayıf tatlısı olmazsa olmazlar arasındaysa bu tarifi deneyebilirsiniz.Her ne kadar annemin Kadayıf tatlısının yerini tutmasada...




 
 
MALZEMELER:
 
  • 350 -400 gram tel kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
 
  • 3 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • yarım limon
 
YAPILIŞI:
 
Didiklenmiş kadayıfları karıştırma kabına alın.Üzerine yumuşamış tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek iyice elinizle harmanlayın.Yarısını tepsiye yayıp elinizle bastırın.İri kırılmış cevizi üzerine serpin.Kalan kadayıflarıda üzerine kapatıp hafifçe bastırın.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana dek pişirin.
 
Fırından çıktıkyan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
 
Bu arada şerbeti hazırlayın.
 
Tencereye suyu ve şekeri ekleyip kaynamaya bırakın.Şerbet kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 10-13 dk daha kaynatın.Altını kapatın.Şerbeti de soğumaya bırakın.
 
Kadayıflar ve şerbet normal ısıya gelince birbiriyle buluşturun.
 
Kadayıfların üzerine şerbeti dökün.
 
AFİYET OLSUN.
 
  
 
 



















Hiç yorum yok: