3 Kasım 2013 Pazar

HINGEL

Sivas yöremizin ''HINGEL''i.Yapmaktan ve yemekten zevk aldığım lezzet.


 
 
 
HINGEL
 
 
MALZEMELER:
 
 
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • hamuru açmak için 2 yemek kaşığı un
İÇ HARÇ İÇİN:
 
  • 3-4 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası + 1 yemek kaşığı biber salçası
  • kekik,nane,tuz
YAPILIŞI:
 
Öncelikle patatesleri küp şeklinde doğrayarak tencereye su ekleyin. Patatesleri haşlayın.Patatesler haşlandıktan sonra suyunu süzün ve çatalla ezin.
 
Tencereye sıvıyağ ekleyerek doğranmış soğanı pembeleştirin.Salçayı ilave edip karıştırın.Ezilmiş patatesleri koyun.Baharatlarını ilave edip karıştırın.Altını kapatın.Bir kenarda soğumaya bırakın.
 
Hamuru için: Yoğurma kabına yumurtayı ve suyu ilave edin.Tuzu koyup karıştırın.En son unu ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
 
Hamuru unlanmış bir tezgahta açın.Mantı hamurundan biraz kalın olsun.Açılan hamuru bardak yardımıyla yuvarlak şekil çıkartın.
 
Yuvarlak olan hamurların içine hazırlamış olduğunuz iç harçtan koyun.Elinize alın.Hamurun arkasından başlayarak bir sağdan bir soldan tutturarak zigzag şeklinde devam edin.En son bitiş yerine geldiğinizde hepsini en son tutturup yapıştırın.unlanmış bir tepsiye birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
 
Tencereye bol su koyun.Su kaynasın.Kaynayan suya hamurları koyun.Hamurları 5-8 dk kadar haşlayın.süzgeçle süzerek bir kaba alın.
 
Üzerine tereyağ ve pulbiber ekleyerek servis yapabilirsiniz.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 























 
 








 

Hiç yorum yok: