8 Haziran 2016 Çarşamba

HAŞHAŞLI MERCİMEKLİ BÖREK


Böreğin son görüntüsünü ya almamışım veya fotoğraflar arasında bulamadım.O yüzden böyle bir fotoğraf koydum.Böreğin pişmiş olan fotoğrafını bulduğum anda sizlerle paylaşacağım.

Güzel ve değişik bir börek yapmanızı tavsiye ederim.



Malzemeler:

1 adet kuru soğan
2 su bardağı yeşil mercimek
2 su bardağı haşhaş
5 adet hazır yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır,sıvıyağ da kavrulur.İçine haşlanmış mercimek eklenir.Tuz,karabiber ve ince kıyılmış maydanoz da ileve edilerek karıştırılır.

Haşhaş az sıvıyağla ve su ile karıştırılarak ezilir.

Birinci yufkayı tezgaha serin, üzerine haşhaş sürüp ,yufkayı ikiye katlayın. Bu kata da haşhaş sürüp dört adet üçgen parçalara ayırın.En üste mercimekli harç koyun.Rulo şeklinde sarılan börekleri tepsiye dizin.Üzerlerine haşhaş sürülen yufkaları derin dondurucuya koyun.Yarım saat beklettikten sonra 180 derece fırında pişirin  ve sıcak servis yapın.




















Hiç yorum yok: