8 Haziran 2016 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler:

yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
2 adet kuru soğan
yarım çorba kaşığı domates salçası
yarım çorba kaşığı biber salçası
1 kase domates püresi
2 su bardağı su
1 adet havuç
1 adet patates
2 su bardağı barbunya
tuz


Yapılışı:

Sıvıyağda soğanı kavurun.İçine salçaları ilave edin ve karıştırın.Domates püresini katın.2 su bardağı su ilave edin.Su kaynadıktan sonra küp şeklindeki havucu katarak pişirin.Küp şeklinde doğranmış patatesi de katın.Pişirmeye devam edin.Havucun ve patatesin piştiğine emin olduktan sonra haşlanmış barbunyayı ilave edin.Tuzunu ayarlayın.Bütün malzemeyle birlikte pişirerek altını kapatın.

Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.

İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.




















Hiç yorum yok: