8 Haziran 2016 Çarşamba

PATLICANLI KÜRDAN KEBABI


Malzemeler:

4 adet uzun boylu patlıcan
400 gr kıyma
1 adet soğan
yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
sıvıyağ(patlıcanları kızartmak için)
3-4 adet sivribiber
3-4 tane domates
tuz,karabiber,pulbiber,kimyon
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1,5-2 su bardağı sıcak su
kürdan

Yapılışı:

Patlıcanları çizgili soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dakika bekletilir.Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.

Köftesi için; Kıymanın üzerine soğanı,galeta ununu,yumurtayı,baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.Büyük yuvarlak köfteler hazırlayıp kızartın.

2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına köfte koyun.Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın.

Üzerine dilimlenmiş biber ve domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün.

185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.


























Hiç yorum yok: