17 Şubat 2013 Pazar

AĞLAYAN KEK

Çay'ın yanında çok güzel lezzetli bir kek.Ağlayan pasta da deniliyor.Ama ben kek ismini kullanıyorum.Krem şanti ile çikolata sosun birleştiği tada hayır demezseniz buyrun mutfağa.....
 
 

 
 
MALZEMELER:
 
  • 4 Yumurta
  • 3 Kahve fincanı şeker
  • 4 fincan un
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 25 gram kakao
Krem şantili malzeme için:
 
  • 1 Paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Çikolata sosu için:
 
  • 1 Paket çikolata sosu
  • 2 Su bardağı süt
 
YAPILIŞI:
 
Önce yumurta ile şekeri iyice çırpın.Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Yağlanmış kare şeklinde borcam'a harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkınca 5-10 dk  sıcaklığının geçmesi için bekletin.Üzerine 2 Su bardağı sütü her tarafına dökün.
 
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
 
Kek fırında pişerken Çikolata sosu hazırlayabilirsiniz.
 
Çikolata sosu için 2 su bardağı süte 1 paket çikolata sosu ocakta pişirin. Kıvam yoğunlaşınca altını kapatın.
 
Kekin üzerine önce krem şantiyi her tarafına gelecek şekilde koyun.
 
Sonra krem şantinin üzerine soğuyan çikolata sosu dökün.
 
Buzdoabına kaldırın.5-6 saat beklesin.
 
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
Not:Kek soğuduktan sonra Krem şantiyi,krem şanti soğuduktan sonra Çikolata sosu üzerlerine dökün.


 
















Hiç yorum yok: