Çay'ın yanında çok güzel lezzetli bir kek.Ağlayan pasta da deniliyor.Ama ben kek ismini kullanıyorum.Krem şanti ile çikolata sosun birleştiği tada hayır demezseniz buyrun mutfağa.....
MALZEMELER:
- 4 Yumurta
- 3 Kahve fincanı şeker
- 4 fincan un
- 3 yemek kaşığı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 25 gram kakao
Krem şantili malzeme için:
- 1 Paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Çikolata sosu için:
- 1 Paket çikolata sosu
- 2 Su bardağı süt
YAPILIŞI:
Önce yumurta ile şekeri iyice çırpın.Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.Yağlanmış kare şeklinde borcam'a harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkınca 5-10 dk sıcaklığının geçmesi için bekletin.Üzerine 2 Su bardağı sütü her tarafına dökün.
Krem şantiyi 1 bardak sütle çırpıp buzdolabında bekletin.
Kek fırında pişerken Çikolata sosu hazırlayabilirsiniz.
Çikolata sosu için 2 su bardağı süte 1 paket çikolata sosu ocakta pişirin. Kıvam yoğunlaşınca altını kapatın.
Kekin üzerine önce krem şantiyi her tarafına gelecek şekilde koyun.
Sonra krem şantinin üzerine soğuyan çikolata sosu dökün.
Buzdoabına kaldırın.5-6 saat beklesin.
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder