8 Ekim 2013 Salı

YAPRAK DOLMASI




YAPRAK SARMASI


MALZEMELER:


  • 1,5  su bardağı sıvıyağ-zeytinyağı
  • 4 tane soğan
  • 1 'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 3 tane kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber-nane-kekik
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • yarım demet dereotu veya maydanoz karışımı
  • limon suyu
 YAPILIŞI:

Tencereye sıvıyağ-zeytinyağı karışımına yemeklik doğranmış soğanı soteleyin.Salçaları ilave edip,kokusu çıkana kadar kavurun.Yıkanmış pirinçleri ilave edin.Tuz,şeker,su,karabiber,nane,kekik,pulbiber,tarçın,dereotunu ve limon suyunu ekleyin.Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Tencereyi ocaktan alın.ılınmaya bırakın.

Daha sonra bir adet asma yaprağına1 yemek kaşığı kadar harçtan koyup sarın.Yaprak ve harç bitene kadar işleme devam edin.Tencereye sarmaları dizin.yarım su bardağı zeytinyağı ilave edin.Bir buçuk su bardağı su katın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.






































 

Hiç yorum yok: