13 Kasım 2016 Pazar

ÜÇ RENKLİ BÖREK


 Çok lezzetli ve yapımıda kolay börek tarifini denemenizi tavsiye ediyorum.Mutlaka denemelisiniz.



Malzemeler:

4 adet yufka
yarım kilo ıspanak
2 adet havuç
200 gram kıyma
2 adet soğan

Sosu için:

3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt


Yapılışı:

1.Katın harcı için:
Öncelikle soğanı ve küçük doğranmış ıspanakları kavurun ve tuz,pulbiber ve karabiberi ilave edin.

2.Katın harcı için:
Rendelenmiş havucu tavada soteleyin.

3.katın harcı için:


Doğranmış soğanları kıyma ile kavurun.Salça,tuz,pulbiber ve karabiberi ilave edin.

Yufkalardan bir tanesini serin ve sosu yufkaların üzerine sürün.


ikinci yufkayı serin ve sosu sürüp ıspanaklı harcı eşit şekilde yayın.




üçüncü  yufkaya sosu sürüp rendelenmiş havucu yayın.


Dördüncü  yufkaya sosu sürün ve kıymalı harcı yayın.

İki kenarından kıvırıp rulo şeklinde çok sıkı olmayacak şekilde sarın.

Üzerine yumurta sarısı sürün.

180 derece fırında pişirin.

Piştikten sonra bir parmak kalınlığında keserek dilimleyin.


















Hiç yorum yok: