17 Temmuz 2013 Çarşamba

AÇMA

Pastane açmalarını aratmayan bir tarifi...
 
 

AÇMA

MALZEMELER:

  • 1 Su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaşmaya
  • 8 Su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı
YAPILIŞI:

Bir kapta 1 su bardağı ılık su,tozşeker ve yaşmayayı karıştırın.Sonra diğer malzemeleri (yumurta sarısı hariç)sırasıyla koyun ve yoğurmaya başlayın.Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini örtü ile sararak mayalanmasını bekleyin.(30 dk-1 saat)

Hamurun mayalanması bittikten sonra hamurdan parçalar kopararak rulo şeklinde yapın.İki parça ruloyu birbirine dolayın.Yağlanmış tepsiye koyun.Diğer hamurlarıda aynı şekilde yapın.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Susam-Çörekotu karışımını serpin.180 derece fırına verin.


AFİYET OLSUN.


























Hiç yorum yok: