Pastane açmalarını aratmayan bir tarifi...
AÇMA
MALZEMELER:
- 1 Su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket yaşmaya
- 8 Su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
Bir kapta 1 su bardağı ılık su,tozşeker ve yaşmayayı karıştırın.Sonra diğer malzemeleri (yumurta sarısı hariç)sırasıyla koyun ve yoğurmaya başlayın.Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerini örtü ile sararak mayalanmasını bekleyin.(30 dk-1 saat)
Hamurun mayalanması bittikten sonra hamurdan parçalar kopararak rulo şeklinde yapın.İki parça ruloyu birbirine dolayın.Yağlanmış tepsiye koyun.Diğer hamurlarıda aynı şekilde yapın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Susam-Çörekotu karışımını serpin.180 derece fırına verin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder