MALZEMELER:
- 350 gram kıyma
- 1 yumurta
- 1 küçük soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 6-7 tane milföy hamuru
- 4 tane küçük patates
- Yumurta sarısı
YAPILIŞI:
Karıştırma kabına kıymayı alın.Üzerine yumurtayı kırın.Doğranmış soğanı ilave edin.Galeta ununu,rendelenmiş kaşar peynirini,maydanozu,karabiber ve tuzu ekleyip köfte harcının iyice özdeşleşmesi için yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından büyük parçalar kopararak,yuvarlayın.Ardından da yassılaştırın.Tavaya sıvıyağ koyup köftelerin her iki tarafını da kızartın.
Patateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayıp sıvıyağda patatesleri de kızartın.
Milföyler buzluktan çıkartılmış olsun.Böylelikle daha kolay kesilecektir.Milföy hamurunu 1 cm kalınlığında kesin.Tezgaha 2 milföy dilimini az aralıklı dizin.Üzerine 2 milföy dilimini de çit olacak şekilde yerleştirin.Çit şeklinde olan milföylerin üzerine soğumuş patates dilimini ve köfteyi yerleştirin.Milföy yumuşadıktan sonra hafifçe esneterek üzerinde birleştirin.Kapattığınız yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.Diğer köfte ve patatesleride aynı şekilde hazırlayın.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN.
1 yorum:
Ellerine sağlık erendiz görüntüde çok güzel
Yorum Gönder