ŞEFTALİLİ REVANİ
MALZEMELER:
- 3 adet büyük boy şeftali
- 5 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım Türk kahvesi fincanı eritilmiş tereyağı
- Bir buçuk Türk kahvesi fincanı irmik
- 1 Paket kabartma tozu
- Bir buçuk Türk kahvesi fincanı un
Şerbeti için:
- İki buçuk su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Revani için yumurta ve tozşekeri derin bir kaba alıp,mikserle 3-4 dakika çırpın.Tereyağı ve irmik ilave edip,çırpmaya devam edin.Kabartma tozu ve un ekledikten sonra tüm malzeme özleşene kadar 1-2 dakika daha çırpın.En son kabukları soyulup,küp doğranmış şeftaliyi katıp,şöyle bir karıştırın.30*30 cm'lik yağlanmış kare bir kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için su ve toz şekeri,şeker eriyene kadar kaynatın.Limon suyunu ilave edip,bir taşım daha kaynatın ve soğuması için kenara alın.Soğuk tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirin ve dilimleyin.Dondurmayla servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder