Fıstıklı kuş üzümlü böreği denemenizi tavsiye ederim.Yapılışı kolay bir tarif.Sofra dergisinden yararlanarak yaptım ve memnun kaldım.
MALZEMELER:
- 4 Yufka
- 250 gram kıyma
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 3 adet soğan
- Yarım çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 3 çorba kaşığı kuşüzümü
- Tuz
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı sirke
- 3 çorba kaşığı un
Üzeri için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu
YAPILIŞI:
Öncelikle kıymayı tavaya koyun.Suyunu çekene kadar kavurun.İnce kıyılmış soğanı ilave edin.5-6 dakika kavurun.Pulbiber,karabiber ve tuzu ilave edip karıştırın.Dolmalık fıstığı ve 5 dakika kaynar suda beklettiğiniz kuşüzümünü ekleyip ocaktan alın.
Yufkanın ara katları için bir kaseye sıvıyağ,sirke ve unu iyice çırpın.
Bir adet yufkayı tezgahın üzerine serin.Sıvıyağlı karışımdan sürüp,ikinci yufkayı üzerine kapatın.Sıvıyağı tekrar sürün.Yufkayı 8-10 adet parçaya kesin.Üçgen parçaların geniş taraflarına kıymalı harcı paylaştırın.Sigara böreği gibi sarıp,önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın.
Tepsiye yerleştirin.180 derece fırında pişirin.Ilık veya sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder