Tarifini Sofra dergisinden yararlanarak yaptım.Tadı çok nefis.Denemenizi tavsiye ederim.Yapılışı kolay.Fotoğraf aceleye geldiği için son görüntüsünü çekmeyi unutmuşum.
MALZEMELER:
- 4 adet yufka
iç malzeme için:
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet sivribiber
- 4-5 yaprak pazı
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 8-10 dal nane
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1'er çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peynir
- Tuz,karabiber
- Kızartmak için:Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Tezgaha yufkaları serin ve enlemesine 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
İç malzeme için kabak,havuç ve soğanı derin bir kaba rendeleyin.Suyunu sıktıktan sonra pişireceğiniz tencereye alın.Sıvıyağ ilave edip,doğranmış biberleri katın ve 3-4 dakika soteleyin.
Daha sonra doğranmış pazı,maydanoz,dereotu ve naneyi ekleyin.1-2 dakika daha soteledikten sonra tencereyi ocaktan alın.
Kaşar peyniri ve beyaz peynirini katın.Baharatlarını ilave edin.Karıştırıp bir kenarda soğumaya bırakın.
Kesilmiş yufkaların uç kısımlarına iç harçtan koyun ve muska şeklinde sarın.
Tavaya sıvıyağ koyun ve kızdırın.Börekleri bu yağda önlü arkalı kızartın ve sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder