8 Ocak 2014 Çarşamba

DEREOTLU TAVUK SALATASI

Bu tarif gelinimiz Yasemin 'in bir tarifi.Her yaptığında beğenerek yediğimiz bir salata.Bugüne kadar denememiş olanlar varsa muhakkak deneyin derim.



MALZEMELER:

  • 1 Adet tavuk göğsü
  • 650 gram süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 7-8 adet yeşil soğanın yaprakları
  • 1 demet dereotu
  • Tuz

YAPILIŞI:

Tencereye tavuk göğsünü koyun.Haşlanmasına yetecek kadar suyla pişirin.Tavuk göğüsleri haşladıktan sonra suyun içinden çıkarıp bir kenarda soğumasını bekleyin.

Soğuyan tavuk etlerini ince ince didikleyin.

Üzerine ince doğranmış yeşil soğanı ve dereotunu ekleyin.Tuzunu ilave edin ve karıştırın.Son olarak süzme yoğurdu ve mayonezi ilave edin.Bütün malzemeleri iyice karıştırın.
 karıştırın.

Servise hazırdır.

AFİYET OLSUN.













Hiç yorum yok: