21 Ocak 2014 Salı

PÖTİBÖRLÜ HAVUÇLU TOPLAR

Hafif bir tatlı.Yapılışı kolay ve kısa zamanda hazırlanıyor.


MALZEMELER:

  • 2 Paket pötibör bisküvi
  • 5-6 adet havuç
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı su
  • Hindistan cevizi
YAPILIŞI:

Havuçları yıkayıp kurulayın ve havuçları rendeleyin.Tencereye havuçları koyun ve tozşekeri ekleyip pişirmeye başlayın.Arada bir karıştırın.Havuçlar suyunu salıp çektikten sonra yarım su bardağı su ilave edin ve pişirmeye devam edin.
Bisküvileri mutfak robotunda çekerek toz haline getirin.Pişen havuçları soğuduktan sonra püre haline getirin ve bisküviyi ilave edin yoğurmaya başlayın.
Tezgaha streç folyo yayıp üzerine Hindistan cevizi serpin.
Havuçlu karışımı Hindistan cevizinin üzerine boşaltıp folyo ile birlikte sarın.

Buzdolabında 1 gece bekletin.

servis yapmadan önce dilimler halinde kesin.

İsterseniz havuçlu karışımı minik toplar halinde yapıp Hindistan cevizine bulayın.

AFİYET OLSUN.
















En son halinin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.Ama her iki şekilde(Dilim ve yuvarlak) güzel oluyor.Denemelisiniz.


Hiç yorum yok: