10 Ocak 2014 Cuma

BEYAZ LAHANA SARMASI







MALZEMELER:



  • 1 Top Beyaz lahana
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 500 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • isteğe göre pulbiber,karabiber
  • tuz
Salçalı Sos:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı soğuk su

YAPILIŞI:

Büyük bir tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatın.Su kaynadıktan sonra beyaz lahanaları suda haşlayın.Haşlanan lahanaları süzülmesi için bir kenarda bekletin.

İçi için:

Soğanı yemeklik doğrayın.Sırayla içine kıymayı,pirinci,biber-domates salçasını, pulbiberi,karabiber ve tuzu ekleyin.Bütün malzemeleri karıştırın.

Lahana yapraklarına hazırladığınız içten koyarak sarmaya başlayın.

Bir kaseye su ve  salçayı koyup karıştırın.

Tenceredeki sarmaların üzerine boşaltın.

Tencereyi ocağa koyun.30 dakika pişirin.

AFİYET OLSUN.















Hiç yorum yok: