18 Ocak 2014 Cumartesi

KADINBUDU KÖFTESİ

Akşam yemekleriniz için kolay bir köfte tarifi daha yayınlıyorum.''Kadınbudu Köfte''




MALZEMELER:

500 gr dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
tuz

ÜZERİ İÇİN:

2 adet yumurta
1 su bardağı un

KIZARTMAK İÇİN:

1 su bardağı sıvıyağ

YAPILIŞI:

Pirinci yıkayıp süzün.Küçük bir tencerede pirinçleri suyla haşlayın.(Bir çay bardağı pirince,2 çay bardağı suyla haşlayın.)

Kıymanın yarısını tencereye alın.Doğranmış soğanı ilave edip kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.Pişen kıymaları derin bir kaba alarak soğumaya bırakın.Geri kalan kıymayı, haşlanmış pirinci,yumurtayı,karabiberi ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Bir kaseye un, diğer kaseye yumurtaları kırın.

Köfte hamurundan yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun yassı köfteler hazırlayın.

Köfteleri önce una sonra yumurtaya bulayın.

Tavada sıvıyağı kızdırın ve köfteleri kızartın.Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.

































Hiç yorum yok: