Hamuru için:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- İki buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 7-8 çorba kaşığı su
İç malzeme için:
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 400 gram mantar
- Tuz,karabiber
Üzeri için.
- 2 adet yumurta
- 1 çorba kaşığı un
- yarım su bardağı süt
- 1 kutu(200 ml) krema
- tuz
YAPILIŞI:
Öncelikle kiş hamuru için tereyağı,un ve tuzu yoğurma kabına alın.Suyunu ilave edin ve tümünü iyice yoğurun,streç filme sarın.Buzdolabında 1 saat dinlendirin ve oklavayla incelterek tart kalıbına veya yuvarlak borcam kalıbına koyun.Kalıbın kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru kalıba yerleştirin.ve üzerine çatalla delikler açın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
İç malzeme için zeytinyağında doğranmış soğanı kavurun.Doğranmış mantarı ekleyin.Ve suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin.Tuz ve karabiberini ilave edin.Ocaktan alıp soğutun.
Pişen hamurun üzerine yayın.
Üzeri için yumurta,un,süt,krema ve tuzu derin bir kapta çırpın.Mantarın üzerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN.
Sonuç güzel...
Mutlaka deneyin...
5 yorum:
Ellerine sağlık çok güzel olmuştu en yakın zamanda bende denicem...
Ellerine sağlık çok güzel olmuştu en yakın zamanda bende denicem...
Ellerine sağlık çok güzel olmuştu en yakın zamanda bende denicem...
Ellerine sağlık çok güzel olmuştu en yakın zamanda bende denicem...
Ellerine sağlık çok güzel olmuştu en yakın zamanda bende denicem...
Yorum Gönder