4 Mart 2014 Salı

MUHALLEBİLİ İNCİR TATLISI

Yine güzel bir tatlı tarifi daha...Muhakkak deneyin derim.Memnun kalacaksınız.




Malzemeler:

  •  3 yumurta
  •  1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı un
  •  1 paket kabartma tozu
  •  1 çay kaşığı tarçın 
  • 1 su bardağı dilimlenmiş kuru incir(7-8 tane incir)
  •  1 su bardağı kırılmış fındık içi veya çekilmiş ceviz içi 

 Muhallebi için:

  •  1 kg süt
  •  2 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un
  •  5-6 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 poşet krem şanti
  •  1 çay kaşığı tereyağı
 Keki ıslatmak için: 
  •  1 su bardağı ılık su 
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  •  1 tatlı kaşığı toz şeker
 Üzeri için:
  •  Hindistan cevizi

 YAPILIŞI: 


 Önce incirleri sıcak suda 5 dakika bekletin. Keki için yumurta ve şekeri iyice çırpın.Un,kabartma tozu,tarçını ekleyin.sonra da fındıkları ilave ederek çırpın.En son incirleri una bulayarak karışımın içine boşaltın.Karışımı borcama döküp 170 derece fırında üzeri kızarana dek 35-40 dakika pişirin.Fırından çıkınca 5 dk kadar bekletip üzerine bir su,kahve ve şekerli karışımı dökün ve soğumaya bırakın.

 Muhallebi için:

 Süt,nişasta,un ve şekeri devamlı karıştırarak pişirin.Piştikten sonra margarin ve vanilyayı ekleyin birazcık ılındıktan sonra toz kremşantiyi ekleyip mikserde çırpın ve soğuyan kekin üzerine dökün.Düzeltin.Bir gece buzdolabında bekletin.

Üzerine bol hindistan cevizi serpin.

Not:Tepsiyi biraz büyük kullanabilirsiniz.Bana göre yaptığım kek hamuru biraz kalın oldu.Benden söylemesi...





Beni mutfakta yalnız bırakmayan Hakan yine iş başında...






Şekerli su hazırlanması:
Kek hamurunun şekerli su ile buluşması:

Muhallebi yapımı:










Hiç yorum yok: