MALZEMELER:
Fırın poşetinde tavuk baget sosu:
- 12 adet tavuk baget
- Kekik,nane,köri,kimyon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 fırın poşeti
- 1 tatlı kaşığı un
Fırın poşetinde patates sosu:
- 3 adet patates
- Kekik,nane,köri,kimyon
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı domates-biber salçası
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 fırın poşeti
- 1 tatlı kaşığı un
YAPILIŞI:
Öncelikle tavuk bagetleri hazırlayalım.
Derisi çıkarılmış,yıkanmış bagetlere sırasıyla baharatları ekleyin.Tuzunu,Domates-biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin.Hepsini birlikte karıştırın.
Fırın poşetinin içine unu ilave edin ve her yere bulaşmasını sağlayın.
Daha sonra poşetin içine tavukları koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
Fırına koymadan önce iğne yardımı ile üzerine 5-6 delik açın.
Tepsiye yerleştirin.
Şimdi patatesleri hazırlayalım.
Kabuklu patatesleri iyice yıkayın.(fırçayla).
Kabuklu patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın.
Baharatlarını ilave edin.
Domates-biber salçasını ve zeytinyağını ilave edin.Hepsini birlikte karıştırın.
Fırın poşetinin içine unu ilave edin ve her yere bulaşmasını sağlayın.
Daha sonra poşetin içine patatesleri koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
Fırına koymadan önce iğne yardımı ile üzerine 5-6 delik açın.
Bir tepsiye tavuk baget poşetini ve poşetli patatesi tepsiye yerleştirin.
Sıcak fırına koyun ve en az 60 dakika pişirin.
Fırında pişerken tavukların suyu olursa poşetin ortasını açın ve suyun çekmesini bekleyin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder