MALZEMELER:
3 Adet yufka
350 gram beyaz peynir
Yarım demet dereotu veya maydanoz
1 kase süt
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
çörekotu,susam karışımı
YAPILIŞI:
Beyaz peyniri ve Dereotunu karıştırın.
Bir kapta süt ve sıvıyağı karıştırın.
Birinci yufkanın her tarafını sütlü karışımdan sürün.Yufkayı dört eşit parçaya kesin.
Yufkanın kenarlarından tutup yukarıya sivri kısma kadar büzün.
Sonra yanlarını ortada birleştirin.Uç kısmına peynirli karışımdan koyun.
Peynirli karışımın olduğu yerden başlayarak sarın.
Yağlı tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu-Susam karışımı serpin.
180 derece fırında 30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder