Favori böreklerimden bir tanesini daha paylaşıyorum.Yapmanızı tavsiye ederim.Lezzetli bir börek...
MALZEMELER:
5 adet yufka
700-800 gram kuşbaşı tavuk eti
1 adet soğan
1 kase domates-biber konservesi
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım demet dereotu
Sos için:
birbuçuk su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle tavuk harcını hazırlayalım.
Tavuk etlerini tavada suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Tavuk etleri piştikten sonra soğanı ve çok az sıvıyağ ilave ederek pişirin.
Domates-biberi ve biber salçasını ilave ederek karıştırın.
Karabiber,köri ve tuzunu ekleyin.
Soğuduktan sonra dereotunu ilave edin.
Bir kasede süt ve yağı karıştırın.
Düz bir zemine yufkalardan birini serin.Her tarafını sütlü karışımdan sürün.
Yufkaların karşılıklı kenarlarını katlayın.Katlanmış hali kare şeklinde olacak.
Katladığınız her parçaya sütlü karışımdan sürün.
Yufkaları dört eşit parçaya kesin.
Ortalarına tavuklu harçtan koyarak bohça şeklinde katlayın.
Kalan yufkalarıda bu şekilde katlayın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Çörekotu-Susam serpin.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder