Tarifi Yeşil Kivi'den aldım.Sonuç çok güzel oldu.
VİŞNELİ TATLI
Malzemeler:
Alt taban için:
- 3 su bardağı süt
- yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üst için:
- 3 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı:
Önce tatlının muhallebisi için:
Süt,toz şeker,un,nişasta,tereyağı ve vanilyayı tencereye koyun ve muhallebi kıvamına gelene kadar orta ateşte sürekli karıştırarak karıştırın.
Kare veya dikdörtgen borcama muhallebiyi boşaltın.
Muhallebinin üzerine bisküvileri dizin.
Tatlının üst kısmı için:
Vişne suyunu,nişasta ve toz şekeri tencereye alın ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin ve bisküvilerin üzerine dökün.
Tatlının sıcaklığı geçtikten sonra buzdolabına yerleştirin.Ve bir gece bekletin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder