Malzemeler:
250 gram tel kadayıf
1 su bardağından biraz eksik dövülmüş ceviz
Bulamak için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
Öncelikle şerbet için bir tencereye suyu ve şekeri ilave ederek şekerler eriyinceye kadar kaynatın.Limon suyunuda ekleyin.5-10 dakika daha kaynatın ve ocağı kapatın.
Bir kapta kadayıfları harmanlayarak sarma yapılacak miktarda alıp tezgaha serin.İçerisine ceviz koyarak dolma gibi sarın.Bütün kadayıfları aynı şekilde sararak işleme devam edin.(Yaklaşık 10-12 tane çıkıyor.)
Bir kaba yumurtaları kırın ve sütü ilave edin.Çırpın.
Hazırlanan rulo kadayıfları bu sosa batırın ve elinizle sıkarak kızgın sıvıyağda kısık ateşte kızartın.
Önceden hazırlamış olduğunuz soğuk şerbete kızaran kadayıfları batırın.Şerbeti çeken kadayıf dolmalarını servis tabağına alın.
İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder