Malzemeler:
- yarım su bardağı zeytinyağı
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 tane kuru soğan
- 1'er yemek kaşığı domates-biber salçası
- 2 su bardağı pirinç
- Tuz
- karabiber,kimyon,pulbiber
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Kurutulmuş 10 adet kuru patlıcan ve 10 adet kırmızıbiber
YAPILIŞI:
Kuru patlıcanların ipini çıkarıp,kaynar suda 10-15 dakika kaynatın.
Kaynama işleminden sonra soğuk sudan geçiriniz.
Tavaya zeytinyağ-sıvıyağ ve soğanı koyun.Biraz kavurun.
Salçaları ilave edin.
Pirinçleri katın ve 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Baharatlarını ekleyin ve karıştırın.
Bir kenarda 20-25 dakika dinlendirin.
Dinlenen harcı patlıcanlara ve kırmızıbiberleri doldurun.
Tencereye yatık olacak şekilde dizin ve patlıcanların yarısına kadar sıcak su koyun.
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder