1 Nisan 2017 Cumartesi

KURU PATLICAN VE KIRMIZIBİBER DOLMASI





Malzemeler:


  • yarım su bardağı zeytinyağı
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 tane kuru soğan
  • 1'er yemek kaşığı domates-biber salçası
  • 2 su bardağı pirinç
  • Tuz
  • karabiber,kimyon,pulbiber
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Kurutulmuş 10 adet kuru patlıcan ve 10 adet kırmızıbiber 

YAPILIŞI:

Kuru patlıcanların ipini çıkarıp,kaynar suda 10-15 dakika kaynatın.

Kaynama işleminden sonra soğuk sudan geçiriniz.

Tavaya zeytinyağ-sıvıyağ ve soğanı koyun.Biraz kavurun.

Salçaları ilave edin.

Pirinçleri  katın  ve 10 dakika kadar kısık ateşte  pişirin.

Baharatlarını ekleyin ve karıştırın.

Bir kenarda 20-25 dakika dinlendirin.

Dinlenen harcı patlıcanlara ve kırmızıbiberleri doldurun.

Tencereye yatık olacak şekilde dizin ve patlıcanların yarısına kadar sıcak su koyun.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.


















Hiç yorum yok: