Malzemeler:
- 2 adet yufka
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (üzerine)
- susam, çörekotu
İçi için:
- 150-200 gram beyaz peynir
- dereotu
Yapılışı:
İç malzemesi için:Dereotunu ince ince kıyın.Beyazpeynirle karıştırın.
Sos malzemeleri için,yumurta,sıvıyağ ve yoğurtu koyun, hepsini karıştırın.
Önce yufkalardan bir tanesini açın ve üzerine sosu sürün.
İkinci yufkayıda ilk yufkanın üzerine serin, sosu üzerine sürün.
Önce iki kenarını ortaya doğru katlayın.Sonra alt ve üst kısmını ortaya doğru kapatarak kare şekli verin.
Üzerine tekrar sos sürün.
Peynirli harcı yufkanın dört tarafına koyun.
Köşeleri ortaya doğru kapatarak zarf şekli verin.
Yağlanmış tepsiye koyun.
Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam ve çörekotu serpiştirin.
180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder