2 Eylül 2017 Cumartesi

PAZILI BUĞDAY ÇORBASI


Denemeye değer çorbalardan bir tanesi daha sizlerle...Pazılı Buğday çorbası...


Malzemeler:

1 demet  pazı
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 litre su

terbiyesi için:

1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta

Yapılışı:

Buğdaylar  su ile yıkanıp,bir tencerenin içerisine alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.


Öncelikle pazıyı saplarından ayırın,yapraklarını yıkayın ve ince ince doğrayın.

Haşlanan  buğdaylara,pazıları ilave edin.pişsin.

Ayrı bir kasede yoğurt,un ve yumurta karışımını çırpıcı ile iyice  çırpın.

Kepçeyle çorba alınıp,yoğurdun içerisine koyun ve bir yandan karıştırmaya devam edin.

Bütün karışımı tencerenin içine boşaltın.karıştırmaya devam edin.5-10 dakika pişirin.

Üzerine  ayrı bir küçük tavada eritilmiş tereyağını eritin. Pulbiberi ilave edin.Ocağı kapatıp  çorbanın üzerine boşaltın.

Servise hazırdır.

Afiyet Olsun.
















Hiç yorum yok: