Denemeye değer çorbalardan bir tanesi daha sizlerle...Pazılı Buğday çorbası...
Malzemeler:
1 demet pazı
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 litre su
terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Yapılışı:
Buğdaylar su ile yıkanıp,bir tencerenin içerisine alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesi yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Öncelikle pazıyı saplarından ayırın,yapraklarını yıkayın ve ince ince doğrayın.
Haşlanan buğdaylara,pazıları ilave edin.pişsin.
Ayrı bir kasede yoğurt,un ve yumurta karışımını çırpıcı ile iyice çırpın.
Kepçeyle çorba alınıp,yoğurdun içerisine koyun ve bir yandan karıştırmaya devam edin.
Bütün karışımı tencerenin içine boşaltın.karıştırmaya devam edin.5-10 dakika pişirin.
Üzerine ayrı bir küçük tavada eritilmiş tereyağını eritin. Pulbiberi ilave edin.Ocağı kapatıp çorbanın üzerine boşaltın.
Servise hazırdır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder