Malzemeler:
1 paket yaşmaya
2 yemek kaşığı tozşeker
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
6-7 su bardağı un
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurta sarısı
İç harcı için:
- 350-400 gram beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
Yapılışı:
yaş maya,ılık süt ve şeker iyice karıştırın.
Daha sonra sıvıyağ,yumurta ve tuzu ilave edin.
Unu yavaş yavaş ilave edin.
Hamur ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
En son üzerini kapatarak yaklaşık 30-40 dakika bekletin.
Mayası gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elle yuvarlayın.
Hafif unlanmış tezgahta merdane ile oval şekilde açın.Hamura resimlerdeki gibi 5 kesik atın ve hamurun kenarına iç harç koyup rulo yapın ve ay şekli verin.
Tüm hamurları şekillendirildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
(yaklaşık 35-40 tane çıkıyor.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder