(12 adet mandalinalı lokum)
- 8-10 tane mandalina suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı zencefil (rengini daha sarı yapmak için.)
Bulamak için:
- hindistan cevizi
Yapılışı:
Bir tencereye taze sıkılmış mandalina suyu,toz şeker ve nişastayı devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
En son zencefili katıp karıştırın.
Ocağın altını kapatın.
Koyacağınız bardakların içini ıslatın.(kolay çıkması için)
Bardakların içine pişen jel 'i koyun.(3 çay cardağı kullandım)
Dışarda soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
1 gece bekletin.
Sonra bardaklardan çıkarıp,dilimleyin.
(Bir çay bardağını 4 dilime ayırdım.)
Her tarafını bir tabakta hindistan cevizine bulayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder